Historie

Blansjaar BV is in de jaren '30 in Den Haag opgericht door de heer Blansjaar. Wat ooit begon als een eenvoudig garagebedrijf, specialiseerde zich meer en meer in het takelwerk door middel van, zeker voor die tijd, immense kraanwagens.

De gemeente Den Haag schakelde bij ongelukjes of zware klussen op grote hoogte dan ook geregeld het moderne materieel van Blansjaar in om de klus te klaren. In deze jaren ontstond tevens de, in Den Haag en omgeving, gevleugelde uitspraak 'Even Blansjaren' wanneer er over hijsen gesproken werd.

In de recessie van de jaren '80 kwam het bedrijf even in zwaar weer terecht. In 1982 kreeg het bedrijf een nieuwe eigenaar, de Heer J.C. van der Dussen, en Blansjaar verhuisde vanuit de 1e van der Kunstraat in Den Haag naar Scheveningen. Met succes zette het bedrijf de huidige koers uit. Blansjaar begon wederom te floreren en is sinds 1999 gevestigd in het uiterst moderne pand in Wateringen. In 2004 heeft zijn zoon, de Heer A.W. van der Dussen, het bedrijf van zijn vader overgenomen en kwam er groei in capaciteit. Er werd geinvesteerd in 60 meter mobiele torenkranen, een 200 tons telescoopkraan en diverse 130 en 180 tons rupskranen.

Tot op de dag van vandaag streeft Blansjaar er naar met de markt mee te groeien en is er onder andere in 2018 een 300 tons rupskraan en in 2021 een 700 tons telekraan aangeschaft.

932092315_historie.jpg